Elvégezzük a szükséges teendőket, hogy szabályosan CE jellel láthassa el a termékét!
  • Termék besorolás (térítésmentes)
  • A CE előírásoknak megfelelő műszaki dokumentáció összeállítása
  • Segítség a különböző laborok felkutatásában, vizsgálathoz szükséges termékkísérő dokumentáció elkészítése
  • Amennyiben külső kijelölt szervezetet kell igénybe venni, akkor a velük való kapcsolattartást
  • Gyártás CE előírásoknak való megfelelés vizsgálata
  • CE jogszabályi, szabványi háttér változásainak követése
Mi az a CE jelölés? Miért van szükség rá?

Az Európai Unió területén csak azok a termékek hozhatók forgalomba, amelyek a rájuk vonatkozó termékbiztonsági követelményeknek és irányelveknek maradéktalanul megfelelnek és ezt a termék gyártója, illetve az EU belső piacán, mint első forgalmazója a megfelelő dokumentációval alá is tudja támasztani. A CE (Conformité Européenne) jelölés feltüntetése a terméken azt jelenti, hogy az maradéktalanul megfelel a fent említett irányelveknek, tehát biztonságos, s erről az előírt módon meg is győződtek. A CE jelöléssel ellátott termék az Európai Unióban bárhol szabadon forgalomba hozható.

Milyen termékek esetén szükséges?

Az un. Direktívák határozzák meg, hogy egy termékre vonatkozik-e az előírás. Segítünk megállapítani, hogy vonatkozik-e az Ön termékére a CE kötelezettség. Termékkategóriánként lehet meghatározni a vonatkozó követelményeket. az irányelvek csak az alapvető biztonsági követelményeket határozzák meg, a műszaki követelményeket a harmonizált szabványok tartalmazzák. Ezek köre igen széles, ezért van szükség külső szakértő bevonására.

Melyik termékcsoportoknál tudunk teljes körű szolgáltatást nyújtani?
Teljes körű szolgáltatás

/Termék bevizsgálás, akkreditált laborban történő bevizsgáltatás (amennyiben szükséges), dokumentáció készítés, tanúsítás!/

  • Elektromágneses összeférhetőség (EMC)
  • Kisfeszültségű berendezések (LVD)
  • Gépek (MD)
  • Orvosi készülékek (MDD) (kizárólag az I. osztályba tartozó termékek esetén!)
Szűkített szolgáltatás

(Bizonyos termékkörök esetében csak egy meghatározott kijelölt szervezet adhat ki tanúsítványt, végezhet vizsgálatot – ilyen az építőipari termékek esetében az ÉMI Kht, vagy a robbanószerek esetében a Honvédség, illetve az Orvosi eszközök esetében az EüM kijelölt szervezete.)
Ezen termékkör esetében a szolgáltatásunk a kijelölt szervezetekkel való kapcsolattartásra, és az általuk előírt dokumentáció elkészítésére, valamint a gyártói dokumentálási rend elvégzésére korlátozódik.

Vélemény, hozzászólás?