partnerspngQuality System Bt.
3 fő üzletágunk van: Irányítási rendszer tanácsadás, Pályázatírás és Egyedi elektronikai fejlesztés.
1. Irányítási rendszer tanácsadás keretében
Vállaljuk ISO 9001, ISO 14001, HACCP, ISO 22000, ISO 17025, ISO 27001, ISO 28001, TS 16949 szabványok szerinti
 • Felkészítést
 • Tanúsíttatást, vagy akkreditáltatást
Irányítási rendszerek szerinti tanúsításokra való felkészítést, ezen belül és ezen túl: a szabványok ismeretét és megfelelő alkalmazni tudását, irányítási rendszerek kidolgozását, széles skálájú vállalatszervezési tanácsadást, a minőségügyi dokumentációk teljes körű előállítását. Magas szintű oktatást nyújtunk, számítógépes szoftverekkel könnyítjük a rendszer működtetését (raktárkezelő program, dokumentum nyilvántartási programok, stb. ).
Ezen felül a Vállalkozó bizalmasan kezeli a Megbízó által szolgáltatott adatokat, dokumentumokat, és azokat harmadik félnek nem adja ki.
2. Pályázatírás
Hosszú évek óta együttműködő csapat segítségével a legösszetettebb pályázatok elkészítését is vállaljuk.
Cégünk először 1997-ben még az IKIM által kiírt pályázaton adott be nyertes pályázatot, és azóta is folyamatosan írjuk a partnereinknek a pályázatokat.
A pályázatírás keretében sem hagyjuk cserben partnereinket, azaz szolgáltatásunk teljes körű:
 • Pályázati adatlap és kapcsolódó mellékletek kitöltése, az előírt példányszámban cégszerűen aláírva benyújtása;
 • Az esetleges hiánypótlások határidőben történő benyújtása;
 • A pályázati szerződés megkötése;
 • A pályázatban megjelölt projekt megkezdésének, illetve befejezésének a bejelentése,
 • A pénzügyi beszámoló elkészítése
 • A projekt előrehaladási jelentések elkészítése
 • A projekt fenntartási jelentések elkészítése
A pályázat során egyéb követelmények teljesítésében is segítünk! Erre a teljesség igénye nélkül néhány példa:
 • Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Tanácsa által védnökölt energiahatékonysági program keretében végzendő önértékelés megfelelő kitöltése;
 • Innováció Menedzsment” szabvány szerinti rendszer bevezetést, felkészítést, a rendszernek megfelelő felmérés elvégzését, valamint az évenkénti visszamérést;
 • Fenntarthatósági terv elkészítése;
 • Esélyegyenlőségi terv elkészítése;
Azaz a pályázat teljes „életútja” alatt segítjük a megbízóinkat!
3. Egyedi elektronikai fejlesztés

Egyedi elektronikai tervezés, gyártás során az alábbi tevékenységeket végezzük:

 • elektronikai áramkör tervezés
 • nyomtatott áramkör tervezés
 • PIC mikrovezérlő programozás, rádiófrekvenciás átviteltechnika, szabályzástechnika, aggregátor vezérlés, hűtő-fűtő klímavezérlés GSM és GPS megoldások
 • áramkörök gyártása és bemérése, üzembe helyezése
 • egyedi szoftver-fejlesztés PC-re
A fentieket a nyák-módosítástól a teljes gyártósorok tervezéséig, gyártásáig és üzembe helyezéséig elvégezzük!
Referenciáink
 • Bosch
 • Cora Áruházak Rt
 • Lurdy Bevásárlóközpont
 • Siemens GmbH
Elektronikai fejlesztések

A Lurdy-ház 2. és 3. iroda szintjének klíma szabályzása. A termekben 4 hőérzékelő átlag mérése alapján kellett szabályozni, automatikus fűtés-hűtés szabályzást. A kb 40 helységben lévő elektronikák egy központi felügyeleti rendszerhez kapcsolódtak, ahonnan módjuk volt távvezérelni és felügyelni a rendszert. A kommunikáció RS485-ös. A rendszer minden elemét cégünk, illetve az őt támogató munkacsoport állította elő határidőre beleértve a PC-n futó felügyeleti szoftvert is.
Mindezek mellett kifejlesztettük és gyártattuk a HACCP követelményeinek megfelelő, a hűtőgépek hőmérsékletének mérését és regisztrálását végző áramkört, Mérés 10 percenként, tárolás egy évnyi hőmérséklet adat. PC-re lekérdezés havonta. Ennek elkészítettük hűtőkamionos változatát is. A hűtőtechnika területén kifejlesztettünk egy un. „Csoport aggregátor vezérlőt”. Ez az áramkör a hűtésigénynek megfelelően kapcsolja a gépeket, figyelembe véve az egyenletes terhelést, üzemóra és egyéb szempontok szerint. Ez a készülék interneten keresztül távvezérelhető, mint egy honlap elérhető. 2006-ban készítettünk egy léghűtésű kondenzátor oldali hűtést szolgáló vizet spriccelő elektronikát, egy „tetőhűtést”. Ez a megoldás energia igény csökkenését szolgálja a kánikulai időszakban a Cora áruházlánc részére.

„Braille-nyomtató” elektronika fejlesztése

Ezt a munkát 2003-2004-ben végeztük. Ez az áramkör a nyomtató teljes elektronikája. Röviden: párhuzamos port kezelése, léptető motor és tüskemozgató elektromágnes vezérlése, valamint a kezelő és papírérzékelő gombok, információk beszéddel opcióként kérhető.

Ipari fejlesztések

Az ipar egyéb területén is végeztünk fejlesztéseket, a tükörfűtés gyártás területén végeztünk automatizálást szolgáló fejlesztéseket. A szita gép vezérlő berendezéssel az emberi munkát kiváltottuk. Ez több áramkört tartalmazott: fólia letekerő, fólia húzó adott távolságra, szitagép vezérlő.
Folyamatban van egy automata célgép elektronikájának fejlesztése, mely projekt az autóiparban kerül hasznosításra, és a jelenlegi gyártási kapacitást fogja nyolcorosára növelni!
A hatvani Bosch gyár részére fejlesztettek a nyák gyártás során használt tesztelő gépnek USB keyboard emulátor áramkört.
2009-ben kifejlesztettek egy bankbiztonsági berendezés elektronikáját, mely a banki riasztórendszer és a magas színtű védelmi rendszer előírásainak is megfelelt.
A fentieken túl számos egyedi fejlesztés volt a gokart verseny autó-vezérléstől a távirányítóig, amik műszakilag nem jelentettek kihívást, ezért a fenti lista csak az „érdekesebb” munkákat tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?